Intresserad av att bli del av vår aktiva gemenskap?

Hör av dig till ksufinfo@gmail.com

 

"Vintern 1907 grundades Kyrkslätt Skärgårds Ungdomsförening. År 1914 invigdes föreningens centrum, samlingsplats och skötebarn, Runhälla. 

Under 100 år har olika mångsidiga programinslag passerat revy, allt från idealistiskt präglade program med bildning, hembygd och fosterland i fokus, till teaterpjäser, idrott, orkester och sångkör m.m. Det kunde gå vilt till på måndagsmöten där sprit, knivar och batonger gömdes under bänkarna...

Porkalaparentesen tvingade för en tid verksamheten i "landsflykt". När Långvikborna 1956 kom tillbaka hem möttes de av ett smutsigt och förfallet Runhälla, men energiska eldsjälar kavlade snabbt upp ärmarna och satte igång med återuppbygganden."

-ur historiken: Runhälla-en ungdomskälla av I. Ihrcke-Åberg-

 

Julbasar 19.12 kl. 11-13

08.12.2021 kl. 07:23
Föreningen ordnar sin årliga julbasar även i år, vi är måna om besökarnas hälsa och välmående. Under basaren 19.12 tar vi Covidintyget (Coronapasset) i bruk. 

Föreningen ordnar sin årliga julbasar även i år, vi är måna om besökarnas hälsa och välmående. Under basaren 19.12 tar vi Covidintyget (Coronapasset) i bruk. 


Enligt restriktionerna införda av Regionförvaltningsverket i Södra Finland för tiden 4-31.12, begränsas inomhusevenemang till ett antal på högst 20 personer, ifall inte Covidintyget tas i bruk. 

 

Under basaren 19.12 tas Covidintyget i bruk som ett alternativ till dessa sammankomstbegränsningarna. Intyget krävs för hela tillställningen. Covidintyget kontrolleras hos personer som är över 16 år i samband med att de kommer till evenemanget. 

Teresia Kajanti